Kun en av tre består teoriprøven til førerkort for personbil

Tall fra Statens vegvesen viser stor strykprosent blant de som avla teoriprøver i Østfold siste året. Kun én av tre som gikk opp til teoriprøve for førerkort, klasse B, bestod prøven i 2006. [18.01.2007]

Totalt ble det gjennomført 6544 prøver i fjor, hvor 4315 endte med stryk. Dette er en kraftig økning i forhold til 2005, da halvparten av kandidatene bestod prøven.

- I dag er det ikke krav til å ha gjennomgått teorikurs før man går opp til selve prøven. Slik sett kan det nok være fristende å sjanse på en god dag med flaks, forteller Egil Nordengen i Statens vegvesen.

Resultatet er bedre når det gjelder den praktiske førerprøven for klasse B, men også her er det mange som ikke lykkes. I 2006 ble det i Østfold avholdt 3909 praktiske prøver til førerkort for personbil og av disse endte 1152 med stryk. Det betyr at hver tredje kandidat strøk. Det er samme strykprosent som for 2005. Ved stryk til den praktiske prøven må det gå 4 uker før man kan prøve seg på nytt.

Samlet sett (alle førerkortklasser) ble det i Østfold avviklet 5393 praktiske førerprøver og 10128 teoriprøver i fjor.

close

Bestill opplæring

Personvernerklæring

Opplysninger om deg og din bruk av tjenesten

Informasjon som vises på websiden og/eller som du registrerer på websiden er knyttet til kundeforholdet mellom deg og Tjøms Trafikkskole. Opplysninger og annen informasjon du måtte angi på denne websiden videreformidles til Tjøms Trafikkskole. Det er trafikkskolen som er ansvarlig for behandling av dine personopplysninger. Som eier av dine egne personopplysninger har du rett til innsyn i egne opplysninger og har rett til å få data rettet og slettet med visse forbehold. Har du spørsmål om hvordan dine personopplysninger blir behandlet som du ikke finner svar på her - eller ønsker du innsyn, retting eller sletting av data - kan du kontakte Tjøms Trafikkskole som er ansvarlig for behandlingen av dine data.

Teknisk informasjon

For å kunne levere tjenesten, for å tilby en best mulig brukeropplevelse til deg og for å kunne tilby support, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Vi behandler informasjon om hva slags nettleser du bruker, IP-adressen din, landingsside og besøkshistorikk. Som de fleste nettsteder benytter websiden seg av informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på, eller interaksjon med, en nettside legges i din nettlesers internminne. Websiden bruker informasjonskapsler til statistikk, i den hensikt å kunne gjøre nettsidene våre enda mer brukervennlige. I informasjonskapslene lagres IP-adresse, hvilken nettleser og operativsystem som benyttes, samt data over besøkte undersider med dato/tidspunkt for besøket. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren. Ved å bruke websiden samtykker du til at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Hvis du ikke ønsker å samtykke til dette, kan du administrere bruken av informasjonskapsler i din nettleser.

Det kan du lese mer om her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/